Noviny Žilinec vo vydaní č. 20 z 1. októbra 2018 zverejnili článok s názvom: „Profituje z obchodu za mestom Iná Žilina?“. V texte od anonymného autora boli zverejnené viaceré informácie a účelové spojenia, ktoré nie sú pravdivé. Aj vzhľadom na to, že predvolebná kampaň má svoje „špecifiká“, keď neplatia ani základné pravidlá fair-play, považujeme takéto konanie za hranicou elementárnej slušnosti. Preto sme považovali za potrebné reagovať.

 

Koho záujmy zastupuje Žilinec?

Počas uplynulých dní mňa a niektorých členov môjho tímu Iná Žilina účelovo napádajú nastrčení provokatéri s nepravdivými informáciami. Aktuálne bol na našu diskreditáciu použitý dvojtýždenník Žilinec, ktorý vlastní silný žilinský podnikateľ.

Tieto noviny dlhodobo uverejňujú o jednom primátorskom kandidátovi – Martinovi Kapitulíkovi – iba pozitívne informácie. A, naopak, negatívne sa vyjadrujú o ostatných kandidátoch na primátora. Nevyváženosť článkov je zrejmá. Považujem za neprijateľné, aby si ktokoľvek zabezpečoval vplyv na radnici takýmito praktikami, alebo vďaka peniazom. Žilinčania, je na nás všetkých, aby sme povedali jasné NIE takýmto praktikám.

Mesto čakajú náročné výzvy v podobe dlhodobo neriešených problémov. Žilinčanov traumatizuje spôsob výberu parkovného v centre mesta, alebo stav športovej haly na Bôriku. Žilina preto potrebuje na svojom čele osobu, ktorá sa raz a navždy dokáže vysporiadať so všetkými problémami, ktoré sme v Žiline zdedili vďaka nekompetentnosti.

Na uverejnené účelové dezinformácie v Žilinci budeme primerane reagovať. Iná Žilina vedie slušnú kampaň, nezneužívame žiadne médiá, nepoužívame na sociálnych sieťach fiktívne profily na útoky voči protikandidátom a nie sme ovládaní žiadnym sponzorom. Sme tím slobodných ľudí, a tak to aj ostane. Takéto zbabelé útoky na členov Inej Žiliny nás utvrdzujú v tom, že sme sa dali na správny boj a pre Žilinčanov ho aj dotiahneme do konca.

Ľudmila Chodelková, kandidátka na primátorku Žiliny

Účelové prepojenie na zavraždeného Kuciaka je hyenizmus

Považujem za potrebné vyjadriť sa k článku uverejnenom v poslednom vydaní
dvojtýždenníka Žilinec. Anonymný autor textu sa snažil navodiť dojem, že som v minulosti obchodoval s pôdou, alebo poberal agrodotácie na pozemky. Dokonca sa neštítil zájsť až tak ďaleko, že uviedol účelové prepojenie na zavraždeného novinára Jána Kuciaka.

Takéto zneužitie považujem za hraničný hyenizmus. Je smutné a zarážajúce zároveň, že namiesto toho, aby sa kandidát na primátora Martin Kapitulík venoval prezentovaniu svojho programu pre Žilinčanov, rozhodol sa ísť cestou osobnej a účelovej diskreditácie. Neostáva mi nič iné len nepravdivé informácie dementovať a verejne prehlásiť, že som nikdy nespolupracoval s Pôdohospodárskou platobnou agentúrou, ani som nikdy neobchodoval s pôdou a s pánom Grobárom. Rovnako som nikdy nebol príjemcom ani jediného centu agrodotácií.

Jozef Juriš, kandidát na poslanca