Dvojročná rekonštrukcia kostola Obrátenia svätého Pavla na Mariánskom námestí, sa pomaly blíži do finále. V piatok 23. septembra 2020 prekročila ďalšiu pomyselnú métu. O 21.21 hod. sa uskutočnilo slávnostné rozsvietenie kostola. Obnova nasvietenia „Sirotára“ stála približne 112 000 € a je príkladom úspešnej spolupráce mesta Žilina, Žilinskej univerzity v Žiline, Slovenskej provincie rádu menších bratov kapucínov, reštaurátorskej firmy Re-art a Krajského pamiatkového úradu v Žiline.

Na novučičkej fasáde sa odohralo svetelné divadlo, keď bola prezentovaná široká paleta farieb, odtieňov, intenzity a rozmanitosti, ktoré svetelná technológia poskytuje. Veď by bolo na škodu, aby elegantne zreštaurovaný objekt nebol primerane dominujúci priestoru aj večer a v noci.

Tak ako konštatuje web stránka venovaná rekonštrukcii kostola www.sirotarzilina.sk: „Našou túžbou je, aby návštevník ostal v nemom úžase a nachádzal vnútorný pokoj, ktorý toto miesto môže ponúknuť.“ A tento zámer sa podarilo naplniť.

Aj vďaka zrekonštruovanej fasáde neďalekej Katedrály Najsvätejšej Trojice, získalo centrum mesta dve reprezentatívne dominanty, ktoré je radosť vidieť cez deň, ale aj v noci.