Za štyri roky v komunálnej politike sa toho žilinský mladík naučil veľa. Denis Cáder (31) chce opätovne uspieť ako poslanec žilinského mestského zastupiteľstva v tandeme  INÁ ŽILINA a svoje skúsenosti by rád využil aj na žilinskej župe.

HODNOTY A DEMOKRACIA

Projekt INÁ Žilina je zoskupenie nezávislých kandidátov na poslancov, ktorí spolu fungujú už dlhší čas. „Pre mňa je to skvelá skúsenosť nielen v rozsahu politiky, ale aj na priateľskej rovine. Spoločne sa rozrastáme a hlavne ľudia nás vnímajú ako úspešné zoskupenie. Spojili sme dokopy mnohých ľudí s rozličným vekom či záujmami, ale hodnotový a demokratický svet máme rovnaký. Najprv vnímame potreby občanov, tie sú na prvom mieste, až potom seba,“ uviedol Denis Cáder, ktorý v politike už nebude poslaneckým nováčikom. Zaujímalo nás, čo sa za 4 roky v žilinskom mestskom zastupiteľstve naučil? „Pri vstupe som mal veľa ideálov, cieľov ako všetko zmeniť. Po štyroch rokoch môžem povedať, že sa toho veľa podarilo ako napríklad bicyklovanie detí na novom dopravnom ihrisku v areáli ZŠ Bánová, po viac ako 30-tich rokoch sa podarila kompletná rekonštrukcia ciest v Žilinskej lehote či nadstavba a modernizácia Materskej školy s parkom v Závodí.

PRIORITOU STÁLE OBČAN

Cáder kandiduje vo volebnom obvode číslo 7, kde má do budúcnosti veľké výzvy na zlepšenie a konkrétne ciele. „Je veľa rozbehnutých projektov ako vodovod, kanalizácia , alebo nový športový areál pri TJ Jednota Bánová. Rovnako chcem zlepšiť nie dobre fungujúce veci na meste ako sú dlhé čakacie lehoty na stavebnom úrade či lepšie čerpanie eurofondov. Mrzí ma, že toto volebné obdobie sme zažili covid či dopad vojnového konfliktu, ale teší ma, že som bol stále k dispozícii ľuďom a reálne im pomáhal.“ Mladý poslanec pridal a svoj odkaz venujúci každému Žilinčanovi. „Želám im vo voľbách rozhodnutie, ktoré nebudú ľutovať. Preto v mojom krátkom politickom živote hovorím, že výsledky rozhodujú a poďme spolu ďalej.“