Jozef Augustín je nezaradeným poslancom žilinského mestského zastupiteľstva  od roku 2019, keď v predošlých voľbách dostal dôveru od občanov a počas jesene bude chcieť zabojovať o obhajobu pozície v klube INÁ ŽILINA. Dôvody vstupu do momentálne najpočetnejšieho klubu v mestskom zastupiteľstve zdôvodnil Augustín nasledovne. „Najviac názorovo mi bol najbližšie tento klub, verím, že táto spolupráca bude dobrá a pokračovať bude aj po voľbách,“ hovorí vyštudovaný právnik, ktorý kandiduje v azda najťažšom volebnom obvode 8 ôsmich žilinských mestských častí.

„Telefón zvoní non-stop, od Mojšovej Lúčky cez Budatín až po Zástranie je to permanentné. Často navštívim niektoré mestské časti aj dvakrát za deň, čo je niekedy časovo náročné a pritom nezanedbávať rodinu, najmä moju dcéru, ale za tieto 4 roky som si na to zvykol a robím túto prácu rád.“ Komunálny politik chce do nasledovného obdobia občanom pomáhať rovnako ako doteraz. „Budatín, Zádubnie, Zástranie, Brodno, Vranie, Považský Chlmec, Strážov i Mojšová Lúčka majú svoje špecifické problémy, ktoré trápia občanov, ktoré sa snažíme vyriešiť.

Celkovo Žilinčanov trápi parkovacia politika, kde verím, že sa podarí vyriešiť stratégia parkovania v centre i po sídliskách. Nemáme žiadnu multifunkčnú halu, Bulvár a Námestie A. Hlinku je potrebné rekonštruovať, čo sú veľké výzvy pre budúce zastupiteľstvo.“ Jozef Augustín má pre Žilinčanov aj jasné posolstvo. „Žijeme tu všetci spolu, potrebujeme ťahať za jeden povraz a používať zdravý rozum. Jeden politik povedal pekný výrok a to, že nepýtaj sa, čo tvoja vlasť môže urobiť pre teba, ale čo ty vieš spraviť pre tvoju vlasť. Mesto Žilina sa snaží niečo robiť pre občanov, ale skúsme aj my plniť určité úlohy. Verím, že spravíme zo Žiliny miesto, kde sa bude všetkým dobre žiť.“